Reciclare DEEE

Serviciile preluare deseuri electrice si electronice – DEEE, in vederea reciclarii sau distrugerii / casarii, se adreseaza atat companiilor cat si institutiilor.

 

Gestiunea acestor categorii de deseuri se face cu respectarea Ordonanței de urgență nr. 5/2015 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice; Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor; Hotărârii nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Lista EEE (DEEE)

Echipamente de transfer termic:

– frigidere, congelatoare, distribuitoare automate de produse reci, echipamente de aer condiționat, echipamente de dezumidificare, pompe de căldură, radiatoare cu ulei și alte echipamente de transfer termic utilizând alte fluide decât apa pentru transferul termic. (ex: calorifere electrice)

Ecrane monitoare și echipamente care conțin ecrane cu o suprafață mai mare de 100 cm2:

– ecrane, televizoare, cadre foto LCD, monitoare, calculatoare portabile, calculatoare mici portabile. (ex: calculatoare birou, echipamente multimedia (VCR, DVD, televizoare cu LCD, LED, plasma sau tub)

Lămpi:

– lămpi fluorescente drepte, lămpi fluorescente compacte, lămpi fluorescente, lămpi cu descărcare în gaze de înaltă intensitate – inclusiv lămpi cu vapori de sodiu la înaltă presiune și lămpi cu halogenuri metalice -, lămpi cu vapori de sodiu la joasă presiune, LED. (ex: veioze, lampadare, instalatie luminoasa electrica)

Echipamente de mari dimensiuni:

– mașini de spălat rufe, uscătoare de haine, mașini de spălat veselă, mașini de gătit, sobe electrice, plite electrice, aparate de iluminat, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, echipamente muzicale cu excepția orgilor instalate în lăcașuri de cult, aparate de tricotat și țesut, unități centrale de calculator de mari dimensiuni, imprimante de mari dimensiuni, fotocopiatoare, automate cu monede de mari dimensiuni, echipamente medicale de mari dimensiuni, instrumente de supraveghere și control de mari dimensiuni, distribuitoare automate de produse și bancnote de mari dimensiuni, panouri fotovoltaice; (ex: panouri solare, sistem supraveghere, sisteme alarma, bancomate, seifuri, linii de productie montaj/asambalare electrice, masini de debitare electrice, roboti industriali, bicicleta electrica, banda alergare electrica)

Echipamente de mici dimensiuni:

– aspiratoare, aparate de curățat covoare, aparate de cusut, aparate de iluminat, cuptoare cu microunde, echipamente de ventilare, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, cuțite electrice, fierbătoare de apă, ceasuri deșteptătoare și ceasuri de mână, aparate de ras electrice, cântare, aparate pentru îngrijirea părului și de îngrijire corporală, calculatoare de buzunar, aparate de radio, camere video, aparate video, echipamente de înaltă fidelitate, instrumente muzicale, echipamente de reproducere a sunetului sau imaginilor, jucării electrice și electronice, echipamente sportive, calculatoare pentru ciclism, scufundare, cros, canotaj etc., detectoare de fum, regulatoare de căldură, termostate, unelte electrice și electronice de mici dimensiuni, dispozitive medicale de mici dimensiuni, instrumente de supraveghere și control de mici dimensiuni, distribuitoare automate de produse de mici dimensiuni, echipamente de mici dimensiuni cu panouri fotovoltaice integrate. (ex: masina de cusut electrica, camere video, camera foto, cuptoare electrice, hote, aparate de cafea, bormasini, polizoare, surubelnite electrice, scule de mana de mici dimensiuni, casetofoane, magnetoafoane, radio, matura electrica, aspirator vertical, feon, perie de par electrica, placa de par, picamer, flex, autofiletanta)

Echipamente informatice și echipamente pentru comunicații electronice de dimensiuni mici, nicio dimensiune externă mai mare de 50 cm:

– telefoane mobile, GPS, calculatoare de buzunar, routere, calculatoare personale, imprimante, telefoane. (ex: imprimante deskjet sau laser, unitati calculatoare monitoare crt sau lcd, baterii si acumulatori – UPS, servere, laptopuri, echipamente de telecomunicatii, ups-uri, echipamente de retea, cabluri electrice sau IT, componente de orice fel, jocuri video.